Ung, jobb, studier

På denne temasiden har vi samlet ulike artikler vi har skrevet om unge mennesker, jobb, studier.

Idrettens fredskorps: 27 søkte, vil bli gymlærere i Afrika

Har laget «Skikk og bruk» for nordmenn i utlandet

Copyright © fotograf

Fire av fem slutter i Fredskorpset

Her er søkertallene til utviklingsstudier

SOC, universitet

Fem steder tilbyr utviklingsstudier

Mer nett-kurs – med færre studenter

Ambassadene vil ha student-praktikanter

Førde-ordfører om Fredskorpset: – Godt å være stor i liten by

Fredskorpset flyttes til Førde

Overgrepsrapportør, noe for deg?

Mange veier til bistandsjobb

Utviklingsstudier, befalskole eller design? Hva skal til for å få jobb innen bistand og utvikling? Bistandsaktuelt gir deg (noen av) svarene.

Direktøren som ble gjeterens beskytter

Da han ble pensjonist, gikk Kirkens Nødhjelp-veteranen Thor-Arne Prøis tilbake til hva han kaller «det grunnleggende» – å vise solidaritet med helt vanlige mennesker. Han ble ledsager for en gjeter i Palestina.

Gro feirer SUM

Gro Harlem Brundtland er en av de som i dag skal være med og feire Senter for utvikling og miljø (SUM). Senteret er 25 år.
Meninger

Norsk student og FN-praktikant

"Midt i blinken", "flotte minner", "uvurderlige erfaringer". Den norske masterstudenten Marie Hella Lindberg forteller om sine erfaringer som praktikant for FNs befolkningsfond (UNFPA).

Stadig flere unge i Fredskorpset

Fredskorpset sender ut stadig flere unge på utveksling til utviklingsland. Over 300 ungdommer, hvorav 150 norske, deltok i deres Ung-program i fjor.

Egeland vil kurse 100 000 lokale hjelpere

– Den internasjonale responsen i humanitære kriser er i altfor stor grad ledet av briter, amerikanere, skandinaver og sveitsere, og i for liten grad av asiater og afrikanere, sier nødhjelpsveteranen Jan Egeland. Nå fronter han et nytt, omfattende utdanningstilbud som skal rette opp misforholdet.

Praktikant i ukjent FN-by

Den sto ferdig i 2014, men ennå er jobbmulighetene i verdens sjette største FN-by en godt bevart hemmelighet for mange. Elise Luhr Dietrichson (24) er en av ganske få nordmenn som jobber i «byen», som praktikant i UN Women.

Slik fikk de drømmejobben

Kampen om jobbene i bistands- og utviklingsbransjen er knallhard, spesielt for de unge. Men vanskelig betyr ikke umulig: Les om fem unge flinkiser som har klart å få foten innenfor. Hva har de gjort for å få det til?

Hvordan få jobb i bistand?

Konkurransen om bistandsjobbene er knallhard. Organisasjonene kan få flere hundre søknader til hver stilling. Hva er oppskriften for å nå til topps i konkurransen? Bistandsaktuelt gir deg ekspertenes råd.

Hun har søkt over 200 bistands­jobber

Elin Olsen Nalum vil jobbe med utviklingsarbeid og har søkt over 200 jobber - uten å få napp. For nyutdannede er bistandens nåløye uhyre trangt.

Stadig farligere å jobbe for FN

I 2013 ble 58 personer som jobbet for FN drept etter direkte angrep mot organisasjonen. Det er en økning på nesten 50 prosent fra 2012.

«Gir mer kred å skape fred i Sør-Sudan enn å jobbe på gamlehjem»

Hent flere saker
Henter flere saker