Visjon2030

Juan Torres Copyright Juan Torres

Lite framgang i kampen mot kjønnsykdommer

Funksjonshemmede: 500 millioner har behov for hjelpemidler

Copyright (c) 2016 Shutterstock. No use without permission.  FEB, KRABI, FACES, CROP, COBRA, THAILAND, KING, 2016, POSE, Not-Personality, STRIKE, PROVINCE, PHOTOGRAPHER, CAPTURE, 35254236

Hvert 4. minutt dør et menneske av slangebitt

– Nyskapninger har reddet hundretusener

– Innovasjon har vært helt avgjørende for frem-gangen vi har sett i verden de 15 siste årene, sier Tore Godal, spesialrådgiver for utenriksministeren. Nå jobber han med å stimulere til mer nytenkning.

— Utrydde fattigdom er planetens dagsorden

FNs tusenårsmål er en av det internasjonale samfunnets aller mest vellykkede dugnader. Norges forhandlere er spente på om verden å samle seg om nye og enda mer ambisiøse mål.

Kan konkurrere om 50 millioner

Utenriksminister Børge Brende lanserte i dag en ny konkurransebasert finansieringsordning på inntil 50 millioner kroner årlig til innovasjon som kan bidra til å bekjempe fattigdom innen 2030.

— Norske bedrifter må ut i verden

Innovasjon Norge vil ha flere aktører fra norsk næringsliv inn i det internasjonale markedet for helse- og utdanningstjenester.

Innovasjonen som kan redde hundretusener

De er på FNs topp-ti liste over innovasjoner som kan være avgjørende for å nå tusenårsmålene. Utviklingssuksessen til det Stavanger-baserte selskapet Laerdal Global Health er uten norsk sidestykke.

Ti nyskapninger for helse og utdanning

I fjor høst inviterte regjeringen til "innovasjonsdugnad" for å bedre arbeidet med global helse og utdanning. 116 forslag kom inn fra aktører over hele Norge. Her er ti av dem.

Innovatør med visjoner

- Vi må stadig jakte på nye løsninger, mener nordmannen som har reddet flere liv enn Fridtjof Nansen. Tore Godal, lege og spesialrådgiver for utenriksministeren, er arkitekten bak regjeringens storsatsing Visjon 2030.

Norsk idedugnad for helse og utdanning

Norsk næringsliv, organisasjoner og fagmiljøer slutter stort opp om en innovasjonsdugnad for global helse og utdanning. Initiativet Visjon 2030 skal gi innspill til FN i arbeidet med de nye bærekraftsmålene.

FN-panel : Ingen ekstremt fattige etter 2030

Et panel bestående av kjente profiler innen utviklingspolitikk vil utrydde ekstrem fattigdom innen 2030 og lede verden inn på en bærekraftig utviklingsvei.
Hent flere saker
Henter flere saker