Ny sjef i FORUT

Ida Oleanna Hagen er tidligere styreleder for FORUT. Nå blir hun generalsekretær.

Sist oppdatert: 02.07.2018 14.38.06

– Jeg takker for tilliten. Det er en stor og spennende oppgave å skulle lede FORUTs viktige arbeid. Jeg ser fram til samarbeidet med medarbeiderne, partnerorganisasjonene i sør og med eierorganisasjoner og nettverk. Kompetansen og engasjementet er imponerende høyt, sier Ida Oleanna Hagen i en pressemelding fra organisasjonen.

 

Tidligere styreleder

51-åringen har de siste 18 årene jobbet med forvaltningsrevisjon i Riksrevisjonen. Før det var hun internasjonal konsulent i Landsforeningen for norske ungdomsorganisasjoner (LNU). Hagen har også vært forbundsleder i Juvente, som er en av FORUTs eierorganisasjoner og har sittet i organisasjonens styre i perioden 1996 til 2005, første halvdel som nestleder og resten som leder.

– Jeg er meget fornøyd med at Ida har takket ja til stillingen. Med Ida på laget, får vi en leder med god kompetanse og erfaring fra bistandsfeltet med unik kunnskap om organisasjonen. Hennes personlige egenskaper og lange arbeidserfaring fra Riksrevisjonen talte også tungt, da vi valgte henne til ny generalsekretær, sier styreleder Paul Henrik Kielland.

Hagen er oppvokst i Redalen i Gjøvik kommune og bor nå på Hamar sammen med mann og to barn. Hun har hovedfag i sosialantropologi og begynner i stillingen i mai neste år.

 

Lokalkontor i Oslo

FORUT har, ifølge organisasjonen selv, ikke tradisjon for å bytte leder ofte. Hagen blir den tredje generalsekretæren siden oppstarten i 1981. Hun etterfølger Morten Lønstad, som har vært generalsekretær siden 2005 og som går av med pensjon i 2019.

Organisasjonen jobber spesielt med temaene «Kvinner og likestilling», barns rettigheter og rus som utviklingshinder og har 16 ansatte ved hovedkontoret på Gjøvik – og ved lokalkontoret i Oslo.

FORUT driver langsiktig programarbeid med partnere i seks land i Afrika og Asia, og ønsker å gjøre folk i stand til å utvikle sitt potensial: «De skal kunne kreve sine rettigheter og bekjempe fattigdom, urettferdighet og undertrykkelse med demokratiske og fredelige midler», heter det på organisasjonens nettsider.

Publisert: 02.07.2018 14.38.06 Sist oppdatert: 02.07.2018 14.38.06
Foto: Hallvard Hatlestad / Forut