Kongelig heder til norsk lege i Etiopia

Direktør Kjell Magne Kiplesund ved Nordic Medical Center i Addis Abeba er utnevnt til Ridder av St. Olavs orden 1. klasse.

Av Ingveig Tveranger Sist oppdatert: 25.07.2018 06.01.34

Begrunnelsen for utnevnelsen er Kiplesunds virke for å bedre helsetilbudet for etiopiere og heve den medisinske standarden og kompetansen blant etiopisk helsepersonell.

- Denne æren er en heder til de ulike teamene og medarbeiderne jeg har arbeidet sammen med gjennom flere år i Etiopia som har delt visjonene og drømmene om å forbedre helsetilbudet i landet. Forandringer og forbedringer kommer over tid og er et teamarbeid, sier Kiplesund, eller dr. Kjell som han kalles i Etiopia.

Han er direktør for Nordic Medical Centre (NMC) i Addis Abeba.

- Personlig opplever jeg det stort at Kongen bryr seg om norsk helseinnsats i Etiopia. Norge har vært engasjert i helsearbeid i mange år i landet helt siden norsk misjon kom hit i 1948, sier han.

- Nå som sykehuset er i god drift, tar vi nye steg. Fra høsten starter NMC en fireårig bachelorutdannelse i sykepleie, der målet er å levere et tilbud på internasjonalt nivå, sier Kiplesund.

Det var Norges ambassadør til Etiopia, Andreas Gaarder som tildelte Kiplesund utmerkelsen i Etiopias hovedstad Addis Abeba.

Kjell Magne Kiplesund er spesialist i generell kirurgi og karkirurgi. Han har jobbet ved Stavanger Universitetssykehus (SUS) i flere år fram til 2008.

 

Publisert: 25.07.2018 05.51.32 Sist oppdatert: 25.07.2018 06.01.34
Direktør Kjell Magne Kiplesund. Foto: Privat/NMC