Tuva Bogsnes (bildet) sier at saker som skal selges inn til mediene må være aktuelle, relevante og helst inneholde saftige nyheter. Nå har Bogsnes blitt utnevnt til kommunikasjonssjef for utviklingssaker i Utenriksdepartementet. Foto: Beate Simarud

Ny talskvinne for UD: – Naive argumenter holder ikke

Tuva Raanes Bogsnes er utnevnt som kommunikasjonssjef for utviklingssaker i Utenriksdepartementet (UD). – Vi må sikre at vi oppfyller nyhetskriteriene når vi selger inn saker om bistand. Det holder ikke å komme med naive argumenter, sier Bogsnes.

Av Eivind Lindboe Sist oppdatert: 20.04.2020 16.52.30

Utenriksdepartementets nye kommunikasjonssjef for utviklingssaker ble utnevnt av Kongen i statsråd forrige fredag. Bogsnes kommer fra stillingen som direktør for kommunikasjon og politikk i Flyktninghjelpen. Hun tror at utfordringene hun får i den nye jobben blir ganske lik de hun har hatt i stillingen i Flyktninghjelpen.

– Vi som jobber med saker om bistand og humanitært arbeid må sikre at vi oppfyller nyhetskriteriene når vi selger inn saker. Det holder ikke å komme med naive argumenter om at en sak er verdimessig viktig, den må også være aktuell, relevant og helst ha en saftig nyhet, skriver Bogsnes i en e-post til Bistandsaktuelt.

 

Håper på tett samarbeid

Hun mener norske mediers begrensede reiseressurser kan også bli en utfordring.

– Det er en utfordring at få norske redaksjoner har ressurser til å reise ofte nok til aktuelle områder for å dokumentere og lage egne saker på denne typen stoff, men her finnes det veldig mange gode unntak, så jeg er ikke alt for pessimistisk.

Hvilke erfaringer fra Flyktninghjelpen kan være til nytte i den nye jobben?

– Jeg har de siste seks årene vært kommunikasjonsdirektør og jobbet med å få flest mulig i Flyktninghjelpen til å ønske og å forstå at kommunikasjon er en sentral og viktig del av den jobben vi gjør. Slik har vi greid å få tilgang til informasjon fra felt som mediene ønsker, sier Bogsnes.

Bogsnes håper på å jobbe på samme måte i UD som i Flyktninghjelpen.

– Det handler om å skape oppslutning om den jobben vi gjør, og å sikre at vanlige folk er informert om hva som skjer i land rammet av krise og konflikt. Jeg håper å jobbe tett med mange flinke folk i UD på samme måte.

 

Medieerfaringer kommer til nytte

Bogsnes har også jobbet som journalist i blant annet Dagbladet og TV2. Hun forteller at erfaringene hun har fra mange års arbeid som journalist og utenrikssjef vil komme godt med i den nye jobben i UD.

– Når man skjønner hvordan redaksjoner tenker, er det lettere å ha en god dialog om hva slags informasjon de trenger for å dekke de problemstillingene vi gjerne ser belyst. Denne kombinasjonen av erfaringer fra media og humanitær sektor håper jeg kan komme til nytte i UD.

Meld deg på Bistandsaktuelts nyhetsbrev. Hold deg orientert om det som skjer innen bistand og utviklingspolitikk.
Publisert: 20.04.2020 16.52.00 Sist oppdatert: 20.04.2020 16.52.30