FNs generalsekretær António Guterres ber om en sterk diplomatisk innsats for å få alle til å legge ned våpnene i den krisen verden nå er inne i.

Foto: UN Photo/Loey Felipe

Siste nytt: 150 meningsledere krever global handling

Brev til G20-landene krever samlet handling. * India fjerner restriksjoner på medisineksport * Koronapandemien tvingermigranter og flyktninger tilbake til Venezuela * Verdens helsedag i pandemiens tegn * Tsjads tidligere diktator får koronapermisjon* Sør-Afrikas president ønsker en ny moralsk økonomi * Søreide oppfordrer giverne til å øke støtten til Palestina * FN ber land om å beskytte kvinner i viruskarantene

Av Jan Speed Sist oppdatert: 07.04.2020 12.21.53

Sør-Sudan har bekreftet sitt første tilfelle av koronasmitte. Det er en FN-arbeider som har fått viruset, ifølge landets myndigheter. Personen, en 28 år gammel kvinne, kom til landet i slutten av februar. Hun viste første tegn til sykdommen 2. april, men skal nå være på bedringens vei.

Landet har bare fire respiratorer til sine totalt 11 millioner innbyggere, og visepresident Riek Machar understreker at den eneste vaksinen de har, er at folk holder avstand til hverandre.

 

Meld deg på Bistandsaktuelts nyhetsbrev. Hold deg orientert om det som skjer innen bistand og utviklingspolitikk.
Publisert: 06.04.2020 07.46.37 Sist oppdatert: 07.04.2020 12.21.53