SOC

Det blir ingen påskeavis på dørmatten for Bistandsaktuelts abonnenter i år. Påskegode og -dårlige nyheter blir i stedet levert leserne via internett og epost. Foto: NTB scanpix

Bistandsaktuelt dropper påskeavis – noterer leserrekord på nett

Bistandsaktuelt dropper utgivelse av sin papirutgave til påske. – Dramaet i det daglige nyhetsbildet og hendelsene relatert til den globale korona-pandemien har gjort det lite meningsfullt å utgi en papirutgave i dagens situasjon, sier redaktør Gunnar Zachrisen.

Av Redaksjonen Sist oppdatert: 02.04.2020 17.25.33

– Nyhetsbildet endrer seg nå så raskt. Å lage en avis med to - tre ukers produksjonstid ville ha vært lite tilfredsstillende både for redaksjonen og leserne, sier Zachrisen. 

Situasjonen med hjemmekontor for fagbladets fem redaksjonelt ansatte kompliserer også det daglige arbeidet i en liten redaksjon, og ville gjort det vanskelig å utgi både papiravis og å ha en solid dekning av løpende nyheter på nett. Den daglige planleggingen skjer nå i nettmøter på pc eller mobiltelefon.

– Å lage nettavis på denne måten har vist seg relativt problemfritt. Faktisk har vi produsert flere artikler enn noen gang tidligere på nett den siste måneden, sier Zachrisen.

 

Leserrekord i mars

Midt oppe i det internasjonale dramaet rundt pandemi og økonomisk krise er leserinteressen også høyere enn noen gang. Nettversjonen av bladet noterte seg for 243 000 lesere i mars.

Det er en «all time high» for en enkelt månedog representerer en økning på hele 84 prosent sammenlignet med mars i fjor.

Flere ganger de siste to ukene har nettavisen hatt over 10 000 lesere per dag. 

– Et økende antall lesere er den beste tilbakemeldingen vi kan få fra leserne. I tillegg til hyggelige e-poster, et økende antall debattinnlegg og at andre medier stadig oftere plukker opp og siterer våre nyheter, sier han.

Nettavisen har hatt en jevn, solid leservekst hvert eneste år de siste ti årene. Den positive trenden ble først brutt i 2019 da avisen opplevde en liten nedgang i lesertallet sammenlignet med året før.

 

5600 får Nyhetsbrevet

Bladets andre papirutgave for året skulle ha utkommet fredag 3. april, men slik blir det altså ikke denne gang. Neste papirutgave vil dermed, etter planen, utkomme i juni.

Drøyt 5600 abonnenter vil derimot få tilsendt bladets NYHETSBREV denne fredagen, med et rikt utvalg nettartikler. – Vi har siden i fjor omtrent doblet antallet abonnenter på Nyhetsbrevet. Dette bør være et godt alternativ for de som savner papirutgaven, sier Zachrisen.

Det vil også bli sporadiske nyhetsoppdateringer på nettsiden bistandsaktuelt.no gjennom påskeuken, inkludert helligdagene. 

Du kan registrere deg for NYHETSBREV her: bistandsaktuelt.no/nyheter/bestill-nyhetsbrev

Publisert: 02.04.2020 17.25.33 Sist oppdatert: 02.04.2020 17.25.33