God steming da utviklingsminister Dag-Inge Ulstein og Birgitte Lange, generalsekretær i Redd Barna, i går signerte avtalen som innebærer at Redd Barna vil motta 1,1 miliarder offentlige bistandskroner over fem år. 

Foto: Kristin Sommerseth/Redd Barna.

 

 

Norad og Redd Barna inngår milliardavtale

Redd Barna og Norad har undertegnet en historisk stor samarbeidsavtale. Avtalen på 1,15 milliarder kroner over 5 år er den største avtalen Norad har inngått med en sivilsamfunnsorganisasjon.

Av Tor Aksel Bolle Sist oppdatert: 23.05.2019 14.44.39

– Dette er en viktig avtale for de mest sårbare barna i verden. 1,15 milliarder er en historisk stor avtale i norsk sammenheng, konstaterte utviklingsminister Dag-Inge Ulstein.

Han deltok da Norad onsdag skrev under en ny samarbeidsavtale med Redd Barna om 1,15 milliarder kroner over fem år.  Avtalen er den største som Norad har signert med en sivilsamfunnsorganisasjon noen sinne.

Hovedfokus for den det nye avtalen blir «Ingen barn skal utelates», som har gjenklang i FNs bærekraftsmål.

– Jeg er veldig glad for å se at avtalen har et sterkere innretning mot sårbare grupper og inkludering av funksjonshemmede. I Utenriksdepartementet forsterker vi nå vår «Leave No one Behind»-tilnærming, sa Ulstein.

Redd Barna er nå den norske frivillige organisasjonene som mottar mest penger fra Norad over sivilsamfunnsbevilgningen. Avtalen som ble signert i går betyr at  Redd Barna får et årlig støttebeløp på 230 millioner og gjelder for perioden 2019 til 2023. I tillegg vil et øremerket tiltak i 2019 og 2020 for utdanning i tørkerammede områder i Etiopia på totalt 9 millioner kroner inngå i avtalen.

Programmet omfatter i hovedsak 12 land; Malawi, Mosambik, Niger, Somalia, Sør-Sudan, Uganda, Libanon, Palestina, Myanmar, Nepal, Colombia og Guatemala. Birgitte Lange, generalsekretær i Redd Barna, var naturlig nok fornøyd med den nye avtalen.

– Vi er svært glade for denne nye samarbeidsavtalen som gjør at Redd Barna kan bidra til at nesten en million av de mest sårbare barna i verden lærer og er trygge. Vi skal fokusere på de barna som står bakerst i køen, som barn med funksjonsnedsettelser, jenter, etniske minoriteter og andre barn som ikke får innfridd sine rettigheter, sa hun.

Siste nytt

Meld deg på Bistandsaktuelts nyhetsbrev. Hold deg orientert om det som skjer innen bistand og utviklingspolitikk.
Publisert: 23.05.2019 14.44.39 Sist oppdatert: 23.05.2019 14.44.39