Mathias Slettholm og Catharina Bu, begge internasjonale rådgivere hos Tankesmien Agenda, lager den nye podcasten Utviklingspoddensialet. De håper å skape debatt og bringe ny kunnskap om utviklingspørsmål.  Foto: Tankesmien Agenda. 

Ny podcast om utviklingsspørsmål -  på norsk

Endelig er den her: den første norske podcasten om utviklingsspørsmål.

Av Tor Aksel Bolle Sist oppdatert: 24.09.2018 16.11.17

Vi som er interessert i utviklingsspørsmål har til nå måttet nøye oss med engelsktalende podcaster. Men ikke lenger. Nå kommer nemlig tankesmien Agenda med Utviklingspoddensialet, en podcast om utvikling og utviklingspolitikk.

  Vi mener det er stort behov for en podcast på norsk som dekker utviklingspolitikk i sin helhet. Målet er at vi skal nå folk som er interessert i utviklingsspørsmål, men samtidig ønsker vi at innholdet skal være tilgjengelig for mange, sier Mathias Slettholm.

Han er internasjonal rådgiver i Tankesmien Agenda. Sammen med Catharina Bu, som også er internasjonal rådgiver i Agenda, lager han Utviklingspoddensialet.

Så langt har de laget to episoder. Den første hadde fokus på norsk bistand, Norad-direktør Jon Lømøy var gjest.

I nummer to var hovedtema norsk fredsinnsats, Hilde Frafjord Johnson, tidligere utviklingsminister, FN-topp og nå generalsekretær i KrF, var gjest. Det kommer ny episode hver uke og allerede på onsdag slippes nummer tre, gjeld er temaet denne gang.

  Det er jo Tankesmien Agenda som står bak, vil innholdet bli veldig farget av det?

– Agenda er jo ikke et politisk parti, selv om vi er delvis finansiert av LO. Hovedmålet med podcasten er å bringe ny kunnskap inn i debatten om utviklingspolitikk. Vi er kritiske til enkelte sider ved regjeringens politikk, men vil selvsagt gjerne ha et mangfold av gjester og synspunkter i episodene vi lager.

Hva slags temaer kan vi forvente i kommende episoder?

  Det er jo ikke helt spikret ennå. Men en del ting har vi på blokka. Gjeld har jeg nevnt. Migrasjon, norsk satsning i Sahel, Kinas inntog i Afrika, skatt er andre temaer som er høyaktuelle.  

Har du noen tips om andre podcaster dere er blitt inspirert av?

Jeg synes Center for Global Development sin podcast er bra. Og så likte jeg veldig godt den danske serien «Myter om milliarder». Vi har en post i vår podcast som heter Myteknusing, den er inspirert av «Myter om milliarder»

Du finner Utviklingspoddensialet på Soundcloud og iTunes.  

 

 5 andre gode podcaster som handler om utviklingsspørsmål:

Det er mange podcaster som handler om utvikling og bistand. En del av de er ganske spesialiserte. Disse fem podcastene handler om utviklingspørsmål generelt.  

The CGD Podcast. Lages av Center for Global Development.

Omvärlden Podd.  Lages av redaksjonen i det svenske magasinet Omvärlden

Four Questions. Lages av professor Alice Evans ved Kings College i London.

Global Development Institute podcast. Lages av staben ved britiske Global Development Institute

Du Verden! Lages av journalistene Stig Arild Pettersen, Ingerid Salvesen og Christian Borch og handler om Norge og verden. Bistand og utvikling er jevnlig et tema

Meld deg på Bistandsaktuelts nyhetsbrev. Hold deg orientert om det som skjer innen bistand og utviklingspolitikk.
Publisert: 24.09.2018 16.11.17 Sist oppdatert: 24.09.2018 16.11.17