Anne Marie Helland

Anne Marie Helland slutter i Kirkens Nødhjelp.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Generalsekretær i Kirkens Nødhjelp trekker seg

Kirkens Nødhjelps profilerte generalsekretær Anne-Marie Helland trekker seg fra stillingen med umiddelbar virkning. Styret har ikke lenger tillit til henne.

Av Jan Speed og Nina Bull Jørgensen Sist oppdatert: 25.05.2018 12.52.57

– Det har fremkommet forhold som gjør at styret ikke lenger har tillit til Anne-Marie Helland. Partene har derfor kommet til enighet om at hun trekker seg som generalsekretær med umiddelbar virkning, sier styreleder Kjetil Aano i en pressemelding.

På spørsmål fra Bistandsaktuelt vil ikke Aano utdype hva som ligger bak avgjørelsen i styret.

– Skylder ikke dere giverne og Kirkens Nødhjelps støttespillere en mer utfyllende forklaring?

– Dette er en avtale mellom partene om det vi skal si, sier Aano.

 Frykter dere at dette vil skade KNs omdømme?

– Egentlig ikke. Vi viser at vi håndterer dette på en ryddig måte, men det er alltid krevende å skifte en leder.

Fungerende generalsekretær i Kirkens Nødhjelp er Lisa Sivertsen, som til daglig leder avdeling for politikk og samfunn. Alle henvendelser til Kirkens Nødhjelp i denne saken rettes til styreleder Kjetil Aano.

 

Plass for nye koster

– Dette har vært en ryddig og grei prosess. Når styret uttrykker manglende tillit, har man som leder bare én ting å gjøre, og det er å tre til side og gjøre rom for nye koster. For meg er det lite dramatikk i dette, sier Helland i en uttalelse.

– Jeg er dypt takknemlig over å ha fått lede en så kompetent og modig organisasjon i over seks år. Organisasjonen er full av fantastiske medarbeidere som bærer Kirkens Nødhjelps visjon og egenart videre.

– Tilfeldighetene vil det slik at jeg for tiden er innlagt på sykehus på grunn av et akutt sykdomsforløp som er under utredning. Jeg ber derfor om forståelse for at det er vanskelig for meg å være tilgjengelig for ytterligere kommentarer i tida fremover, sier Helland.

Publisert: 25.05.2018 12.52.56 Sist oppdatert: 25.05.2018 12.52.57