staff portrait, U4

Forsker ved Chr. Michelsens Institutt, Arne Strand, har alvorlige røyk- og falleskader etter angrepet mot Hotel Intercontinental i Kabul. 

Foto: Kristen B. Hus

CMI-forsker alvorlig skadd i hotellangrep

Arne Strand fikk alvorlige fall- og røykskader i hotellangrepet i Kabul, opplyser Haukeland sykehus. 40 personer ble drept i terroraksjonen.

Av NTB og Martin Skjæraasen Sist oppdatert: 25.01.2018 08.53.24

Hverken arbeidsgiver Christian Michelsens Institutt (CMI) eller Haukeland sykehus har hittil villet si noe om tilstanden til Strand, som onsdag ble fløyet hjem fra Afghanistan. 

Han ble fraktet rett til Haukeland sykehus, og tilstanden ble beskrevet som "stabil". Nå opplyser sykehuset at Strand, som var på jobbreise til Kabul, ble alvorlig skadd i angrepet.

– Han er alvorlig skadd og det er røyk- og fallskader. Han er til utredning og behandling her. Tilstanden er alvorlig, men stabil, sier kommunikasjonsdirektør Erik Viganger ved Helse Bergen til VG.

Afghanske myndigheter opplyser at 40 personer ble drept i angrepet på Hotel Intercontinental lørdag, mer enn dobbelt så mange som tidligere meldt.

Seks væpnede menn gikk til aksjon og jaktet på utlendinger opp gjennom etasjene. Taliban har tatt på seg ansvaret for angrepet, som tok til i 21-tiden lørdag kveld.

Først 17 timer senere fikk afghansk politi, med støtte fra norske styrker, kontroll på stedet.

Bedre forståelse

Arne Strand er assisterende direktør ved CMI, og har jobbet med Afghanistan i en årrekke. 

I et intervju med Bistandsaktuelt i september i fjor, argumenterte han for at Norge bør sende flere folk ut i felt for å få en bedre forståelse av prosjektene vi støtter. 

– Der Norge kjører inn mye penger bør vi være villig til å bruke penger og folk på å få kunnskaper fra felt. Hvis man skal jobbe i sårbare stater, så må man akseptere en viss risiko for de som jobber der, sa Strand.

 

Meld deg på Bistandsaktuelts nyhetsbrev. Hold deg orientert om det som skjer innen bistand og utviklingspolitikk.
Publisert: 25.01.2018 08.53.24 Sist oppdatert: 25.01.2018 08.53.24

Du må gjerne legge inn din egen kommentar i disqus under. Alle innlegg må signeres med fullt navn. Anonyme innlegg fjernes. Vi aksepterer heller ikke innlegg med lenker til andre sider.