Aleppo, Syria, Al-Bab, Injured, thepicturesoftheday.com, zumapress.com, zuma, press, zreportage.com, zselect, zwire, zagency, lb-13-666902-original.jpg, zlast24, 20160816_zap_d99_076.jpg
Al-Bab-nabolaget i Aleppo ble bombet av syrisk myndigheter igjen 16. august. Nå har FNs humanitære arbeidsgruppe i Syria avbrutt videre arbeid fordi det ikke er «noe poeng» å fortsette slik situasjonen er. Foto: Louai Barakat / Imageslive / Zuma / NTB Scanpix Foto: Louai Barakat/ NTB Scanpix

FNs humanitære Syria-gruppe tar pause

Så voldsomme kamphandlinger at det ikke er «noe poeng» å fortsette.

Av NTB Sist oppdatert: 18.08.2016 11.26.46

FNs humanitære arbeidsgruppe i Syria avbrøt torsdag sitt arbeid ettersom de vedvarende kamphandlingene har forhindret leveringen av nødhjelp i minst en måned, melder AP.

Staffan de Mistura, FNs Syria-utsending, uttalte at han hadde avbrutt arbeidsgruppens ukentlige møte etter bare åtte minutter, ettersom det ikke var «noe poeng» i å ha et slikt møte på grunn av forsinkelsene i leveringen av nødhjelp.

Jan Egeland, som leder arbeidsgruppen, uttaler til NRK at det er umulig å nå fram med hjelpesendinger når det pågår intense kamphandlinger.

– Det er et voldsomt nærmest sluttslag ved Aleppo og mange andre steder, hvor begge sider, ikke minst myndighetssiden støttet av Russland, ser ut til å tro at de har mye mer å vinne ved militære offensiver. Da er det ikke mulig å komme gjennom med hjelpesendinger, sier Egeland til NRK.

Mistura uttaler imidlertid at han planlegger et nytt møte neste uke, og har tro på at Russland og USA fortsatt vil ha en fredelig løsning på Syria-problematikken.

FN har gang på gang bedt om at det etableres humanitære korridorer inn og ut av den beleirede byen Aleppo. De krigførende partene har imidlertid ikke villet innføre en 48 timers våpenhvile per uke, noe de Mistura nok en gang understrekte behovet for torsdag. En våpenhvile er nødvendig for at korridorene skal være trygge.

Russland, som utfører flyangrep på vegne av regimet, har foreslått en tre timers våpenhvile hver dag, men dette er ifølge FN altfor lite.

Den humanitære arbeidsgruppen hadde som mål å få inn hjelp til alle beleirede områder i Syria.

Publisert: 18.08.2016 11.26.46 Sist oppdatert: 18.08.2016 11.26.46