olk ber for fred under en demonstrasjon i Guatemala mot korrupsjon.

Protester mot korrupsjon

Tusener av mennesker samlet seg lørdag på hovedplazaen i Guatemala by for å demonstrere mot korrupsjon.

Av NTB Sist oppdatert: 31.05.2015 08.53.02

Flere korrupsjonsskandaler den siste tiden har utløst rokeringer i regjeringen og tvunget visepresident Roxana Baldetti til å gå av.

Mange av demonstrantene i Guatemala by bar plakater der de krevde at også president Otto Pérez Molina trekker seg fra stillingen.

– Vi vil ikke ha Otto Pérez ved makten lenger. De har stjålet så mye penger, og det er derfor jeg er her, sa tannlegen Otto Chojolan.

Økte protester

Protestene har økt i styrke de siste ukene etter at flere arrestasjoner for korrupsjon tvang Pérez til å sparke tre ministre og etterretningssjefen.

Blant de 15 som i forrige uke ble pågrepet for å stå bak et opplegg for å omdirigere millioner av dollar fra trygdesystemet til et farmasiselskap, var sjefen for sentralbanken, Julio Suárez.

Tidligere i mai gikk visepresident Baldetti av etter anklager om at hun hadde forbindelse til en gruppe som betalte bestikkelser for å slippe tollutgifter.

Lei av korrupsjon

Også i andre land i Latin-Amerika begynner latinamerikanerne for alvor å bli lei av den omfattende korrupsjonen.

I Brasil er en lang rekke politikere og forretningsmenn de siste ukene trukket inn i en omfattende skandale med oljeselskapet Petrobras, og i det ellers relativt korrupsjonsfrie Chile er sønnen til president Michelle Bachelet involvert i en banklånskandale.

Det voksende raseriet mot korrupte politikere og næringslivsfolk forklarer hvorfor folk i Sør-Amerika reagerte med fryd på USAs og Sveits' etterforskning av FIFA, og at en rekke FIFA-topper fra Latin-Amerika og Karibia ble arrestert.

Både i Brasil og i Argentina ble det innledet separat etterforskning, og det søramerikanske fotballforbundet CONMEBOL besluttet å stemme imot gjenvalget av Sepp Blatter som president i FIFA. (©NTB)

Publisert: 31.05.2015 08.48.01 Sist oppdatert: 31.05.2015 08.53.02