AFP or licensors  religion, Horizontal

Kampala er virkelig byen som aldri sover. Foto: NTB scanpix

Kampala - byen som aldri sover

FRA VÅR KORRESPONDENT: Når du går ut i Kampala midt på dagen, kan man lett få inntrykk av at byen umulig kan ha noe særlig natteliv å skryte av. Siden innbyggerne har en såpass laidback holdning som de har, er det jo fort gjort å konkludere med at folk her går rett til sengs etter en hektisk dag. Men aldri har du tatt mer feil!

Av Deusdedit Ruhangariyo Sist oppdatert: 15.04.2019

Sannheten er at Kampalas natteliv virkelig koker hver eneste natt. Et ungt, sosialt publikum som er ute etter å bli underholdt, holder ofte festen i gang til sola står opp. Og lista over restauranter og barer er uendelig, med noe for alle. Faktisk har utelivet gjort Kampala beryktet som partyby nummer én i regionen – dette vil garantert sudanere, etiopiere, kenyanere, tanzanianere og rwandere du møter på byen i Kampala underskrive på.

Noen av de mest populære områdene er også lommebokvennlige, som nattklubbdistriktene i Wandegeya, Ntinda, Nakulabye og Kabalagala. De er viden kjent over hele Afrika og tiltrekker seg gjester både fra resten av Afrika og verden forøvrig. 

Disse rimeligere områdene blir alltid sammenlignet med mer velstående bydeler, som Kololo og Nakasero. Her er det vanligvis noe mer avslappet, og drinkene kommer med en heftigere prislapp.

 

DET BESTE med nattelivet i Kampala er likevel at uansett hvilket område du befinner deg i, er det alltid et utested i nærheten. De mest frekventerte og trendy utestedene, eller «happening joints» som de unge festløvene pleier å kalle dem, er vanligvis fullere på hverdagskvelder enn i helgene. Det kommer hele tiden noe nytt på menyen og den lojale kundekretsen vil ikke gå glipp av noe, så de kommer tilbake og tilbringer omtrent hver eneste kveld på disse stedene.

Når det kommer til sikkerheten på de store barene og nattklubbene, er den faktisk god: Alle gjester blir scannet eller kroppsvisitert. Dette blir utført av private sikkerhetsselskaper som i mange tilfeller er bevæpnet, og avhengig av stedets størrelse kan det være både to og flere på vakt. Men de tradisjonelle dørvaktene er der også. Målet er å holde utestedene fredelige slik at gjestene kan kose seg.

Når du skal ut på byen er det best å la dollar, pund og euro være igjen hjemme. Vekslekursene på barer og nattklubber kan være brutale, dessuten vil du tiltrekke deg oppmerksomhet, og det kan komme til å koste deg dyrt. For noen av natteranglerne kan bli fristet til å stjele fra deg. Og selv om en del barer nå har minibanker, er det heller ikke tilrådelig å bruke dem – også dette vil tiltrekke seg uønsket oppmerksomhet.

Dersom du er i Kampala for første gang, vil jeg sterkt anbefale at du betaler litt ekstra for en taxi, siden motorsykkeltaxiene verken er trygge eller komfortable om natta. Som utlending må du nok også regne med å måtte prute på prisen. Det ideelle er derfor å ha med seg noen lokale venner.

 

OG NÅR er det egentlig på tide å ta kvelden? Ikke regn med at klubbene stenger klokka tre. Nattelivet går sin gang til morgengry. Og spesielt i helgene bør du ikke være overrasket om bartenderen serverer drinker helt til frokosttider. 

Kampala er virkelig byen som aldri sover. 

Mening

Meld deg på Bistandsaktuelts nyhetsbrev. Hold deg orientert om det som skjer innen bistand og utviklingspolitikk.
Publisert: 15.04.2019 11.12.22 Sist oppdatert: 15.04.2019 11.12.22