– Samfunnsoppdraget Norad har, er interessant og viktig, sier Mina Gerhardsen. Foto: Actis

Gerhardsen blir Norads kommunikasjonssjef

Mina Gerhardsen blir ny kommunikasjonsdirektør i Norad fra nyttår.

Av Jan Speed Sist oppdatert: 21.09.2017 12.09.08

Gerhardsen (42) kommer fra jobben som generalsekretær i Actis, en paraplyorganisasjon på rusfeltet med over 30 medlemsorganisasjoner.

Hun har blant annet bakgrunn som journalist i Dagbladet og Mandag Morgen - og som rådgiver (for Jonas Gahr Støre) i Norges Røde Kors fra 2004 til 2005. I tillegg har hun politisk bakgrunn fra Arbeiderpartiet, og har vært statssekretær to ganger under Stoltenberg 2-regjeringen, først ved Statsministerens kontor og deretter i Kulturdepartementet.

– Det spennende med denne nye jobben er kombinasjonen av å lære mye nytt og å få brukt det du allerede kan på nye måter. Jeg har vært innom media, politikk og organisasjon før, men dette er første gang jeg skal jobbe som byråkrat. Det blir interessant, sier Gerhardsen til norad.no.

Norad mottok 72 søknader da stillingen som kommunikasjonsdirektør ble utlyst. Gerhardsen var en av seks søkere som fikk søknaden unntatt fra offentlighet.

– Vi har hatt en grundig og god ansettelsesprosess, og jeg er overbevist om at vi har fått en svært dyktig kommunikasjonsdirektør som vil lede Norads kommunikasjonsoppdrag på en glimrende måte, sier Norads direktør, Jon Lomøy til direktoratet nettside.

Gerhardsen har hovedfag i samfunnsgeografi fra Universitetet i Oslo og journalistikk fra University of Queensland (Australia). Hun har også hovedfag i pedagogikk (Oslo).

Mina Gerhardsens mor, Tove Strand, var direktør i Norad fra 1997 til 2005.

Som øverste leder i Actis har hun også hatt sin egen blogg der hun jevnlig har kommentert spørsmål rundt spill og spillansvarlighet, alkohol, doping og narkotika.

Gerhardsen overtar etter Eva Bratholm som har vært Norads kommunikasjonsdirektør i to perioder, fra 2007 til 2010 og deretter fra 2012.

Les mer: 

Publisert: 21.09.2017 12.04.22 Sist oppdatert: 21.09.2017 12.09.08

Du må gjerne legge inn din egen kommentar i disqus under. Alle innlegg må signeres med fullt navn. Anonyme innlegg fjernes.