Den tidligere TV2-journalisten Mah-Rukh Ali er ansatt som kommunikasjonssjef i Care Norge. Foto: Care Norge

Profilert journalist til Care Norge

Mah-Rukh Ali er ansatt som kommunikasjonssjef i Care Norge. 35-åringen har tidligere jobbet i blant annet TV 2, NRK og Aftenposten.

Av Tor Aksel Bolle Sist oppdatert: 22.08.2017 11.44.27

– Dette er en spennende jobb. Jeg er opptatt av kvinner og likestilling, og ser frem til å jobbe med dette i en internasjonal organisasjon som Care, sier Ali i en pressemelding fra hjelpeorganisasjonen.

Ali, som i mange år var nyhetsanker for TV 2, begynte i stillingen som leder for Care Norges avdeling for kommunikasjon og samfunn i dag - 22.august. 

Mah-Rukh Ali debuterte allerede som 14-åring som forfatter med boken «Den sure virkeligheten», som handler om det å vokse opp i Oslo som jente og muslim, om å føle seg norsk, men å bli behandlet annerledes. Da hadde hun også allerede rukket å bli skribent for det antirasistiske bladet Samora.

Begynte i NRK

Hun begynte karrieren som nyhetsjournalist i NRK i 2003, og kom til Dagsrevyen som reporter i høsten 2005. Tidligere har hun også jobbet i flere av landets største aviser, som Aftenposten, Dagbladet og Klassekampen.

– Mah-Rukh har stor kompetanse og erfaring fra kommunikasjonsarbeid. Vi gleder oss til å jobbe sammen med henne her i CARE, sier generalsekretær Gry Larsen.

Mah-Rukh har både en bachelorgrad (journalistikk, sosiologi og islamske studier) og en mastergrad. 

Skrev bok om IS-propaganda

Bachelor of Artsgrad tok hun i foreldrenes hjemland Pakistan, ved Punjab University Lahore fra 2000 til 2002. Derfra dro hun tilbake til Norge for å studere journalistikk ved Høgskulen i Volda.
I 2008/2009 tok hun permisjon fra jobben i TV 2 for å ta en mastergrad i «International studies and Diplomacy» ved School of Oriental Studies and African Studies (SOAS) i London, ifølge nettstedet studenttorget.no.
 
I tillegg til å jobbe som journalist har Ali også studert terror og IS under et opphold på Oxford University i England og skrevet bok om terrorgruppas propaganda.
Studien hennes, hvor hun beskriver hvordan IS benytter propaganda, fikk mye oppmerksomhet i britiske medier, og ble publisert i blant annet The Sunday TimesHøsten 2015 ga hun ut boken Trusselen fra IS, som var den første boken om terrorgruppen IS på norsk.

Interne konflikter

Alis siste jobb var som redaktør i NRK Buskerud, en stilling hun sa opp etter kun et halvt år. Ifølge det VG fikk opplyst i desember var det konflikter internt i redaksjoner som førte til at hun sluttet. 

Hun er født og oppvokst i Oslo, blant annet på Vinderen. Foreldrene er fra Pakistan der faren var featureredaktør i storavisen Mashriq i Karachi og har jobbet som journalist i NRK. Moren har mastergrader i filosofi og statsvitenskap, ifølge Wikipedia.

Care Norge har 20 ansatte og hadde i fjor inntekter til sitt arbeid på 112 millioner kroner. Organisasjonen jobber blant annet med fattigdomsbekjempelse, kvinners rettigheter og nødhjelp, og ledes av tidligere Ap-politiker og statssekretær Gry Larsen. 

Publisert: 22.08.2017 11.44.27 Sist oppdatert: 22.08.2017 11.44.27